WASC Servisleri Hakkında Genel Bilgi

Thursday, November 2, 2023 - 15:15

Sevgili öğrencilerimiz,

Boğaziçi Üniversitesi YADYOK bünyesinde bu sene hizmete giren bir merkezimiz var; Writing and Academic Support Center (WASC)– Yazma ve Akademik Destek Merkezi. Bu merkezimizde yıl boyunca siz öğrencilerimizin akademik ve sosyal becerilerini desteklemek için çeşitli servisler sunmayı amaçlıyoruz.

WASC’tan nasıl yararlanabilirsiniz?

Birebir Randevular:

• 15’er dakikalık randevular alabilirsiniz.
  • Bu randevularda ilgili bizimle yazdığınız bir yazı (cümle, paragraf vb.) ile ilgili geri dönüt alabilirsiniz.
  • Dilbilgisi ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.
  • Ders çalışma programınızla ilgili danışabilirsiniz.
  • Sınavlara nasıl hazırlanacağınızla ilgili destek alabilirsiniz.
  • Tamamladığınız bir alıştırmayı getirip geri dönüt alabilirsiniz.

Salı 13:30-15:15

Çarşamba 14:00-17:15 (2 ayrı hoca)

Perşembe 15:00-17:15 arasında randevu alabileceğiniz aralıklar bulunmaktadır.

Grammar and Vocabulary for Writing -Yazıya Dönük Dilbilgisi ve Kelime Çalışmaları:

Her Salı 3 oturum şeklinde,

15:00-15:45

16:00-16:45

17:00-17:45 saatleri arasında düzenlenmektedir. Her oturum için 12 öğrenci kotamız bulunmaktadır.

Bu oturumlardan birine randevu oluşturarak atölyeyi yürütecek öğretmeninizle birlikte derste son zamanlarda işlediğiniz kelimeler ve dilbilgisi konuları ile ilgili interaktif alıştırmalar yapabilir ve bu çalışmaları yazıya dönüştürebilirsiniz.

Writing Workshops – Yazma Atölyeleri

Her Çarşamba 14:00-15:00 arası düzenlenen atölyeye katılarak birlikte fikir üretme, fikir üzerinde grup çalışması yapma ve yazı taslağı hazırlama, yazılacak konu ile ilgili kelimeler öğrenme ve küçük gruplar halinde cümle, paragraf ve daha sonra essay yazma deneyimi edinebilirsiniz.

Academic Support Workshops-Akademik Destek Atölyeleri

Her Perşembe 14:00-15:00 arası yapılan bu atölyelerde her hafta farklı bir beceri üzerine birlikte konuşacağız. Bu beceriler; zaman yönetimi, ders çalışmayı planlama, yabancı dil öğreniminde teknolojiyi kullanma, erteleme ile başa çıkma gibi konular ile ilgili olacaktır.

Book Club – Kitap Kulübü

2 haftada bir Cuma günleri gerçekleştirilecek bu etkinlikte, bir hoca eşliğinde her hafta başka bir hikaye kitabı ya da kısa metin okuyacak, okuduğunuz metindeki dilbilgisi ve kelimeleri inceleyecek, hikayeyi ve karakterleri tartışacak, drama etkinlikleri eşliğinde interaktif bir okuma ve yazma deneyimi edinmiş olacaksınız.

Peki WASC’tan nasıl randevu alabilirsiniz?

Önce websitemize girin: buowl.bogazici.edu.tr

Buradan haftalık programı inceleyebileceğiniz” Weekly Schedule” kısmına tıklayın: https://buowl.bogazici.edu.tr/weekly-schedule

Size uygun servisin gün, saat ve yerini not edin.

Daha sonra randevu oluşturmak için “Book Now” kısmına tıklayın: https://buowl.bogazici.edu.tr/book-now

DİKKAT! Telefondan giriyorsanız karşınıza önce sadece “One-on-One Sessions” çıkacak. Ama eğer sola üste bakarsanız menü çubuğu göreceksiniz. Oraya tıkladığınızda “Workshops” başlığını bulacaksınız.

1. Birebir randevu almak için: “One-on-One Sessions”
  2. Atölye çalışmalarına katılmak için: “Workshops” kısmına tıklayıp ilerleyin.
  3. Karşınıza o servisi veren kişiler ve daha sonra da bir takvim çıkacak. O takvim üzerinde ilerleyerek uygun olan aralıkları bulup randevu oluşturabilirsiniz.
  4. Randevu oluşturmadan önce sizden Setmore sistemine kayıt olmanızı istiyoruz, burada isim, e-mail, kur ve telefon numarası bilgilerinizi yazmanız randevularınızla ilgili hazırlık yapabilmemiz ve acil durumlarda size haber verebilmemiz için önemli.

Lütfen unutmayın:

• Bir etkinliğe en fazla 14 saat önce kayıt olabiliyorsunuz.
  • Tüm servislerde kota var. Kota dolduğunda yeni katılımcı kabul etmiyor.
  • Yine bir randevunuzu, acil bir durum çıktıysa, Setmore üzerinden iptal etmenizi bekliyoruz.

WASC Etkinliklerinin yeri ve saati her hafta websitemizde “Weekly Schedule” bölümünde yayınlanıyor. Oradan lütfen yer ve saat bilgisini kontrol ederek gelin.

WASC Ofis: Y1 – 308

Yadyok 1 Seminar Odası ( Y1 - 2. Kat)

WASC Atölye Odası > Yadyok 2, İkinci Kat (Öğretmenler Odası Karşısı)

Orange Study Area (Yadyok 1 – 2.Kat – Orta Alan)

Hem akademik İngilizcenizi geliştirme hem de diğer akademik ve sosyal becerilerinizi geliştirmede WASC kolaylıkla erişebileceğiniz birçok servis sunuyor. Lütfen, geç kalmadan bunlardan faydalanmaya başlayın.

Sizleri bekliyoruz.